13 Mart 2016 Pazar

O gün geldiğinde dizlerinizin bağı çözülecek.


Nefes almaya başladığınız ilk gün babanızın yüzü kazınır zihninize,annenizin kokusu. Her kız defalarca aşık olur babasına doğduğu günden itibaren her gün.. Baba çınar gibidir demişler;gölgesi yeter. O aşık olduğunuz ilk adam hayatınızın sonuna kadar sizinle ! Hiç gitmeyecek"miş gibi gelir. Ama bir gün gidecek. Herşeyden vazgeçip gidecek ve giderken tozlu kaldırımlardan arkasına bile bakmayacak. Gelir misin diye sorduğunda hayır derken dizlerinizin bağı çözülecek.

Bir gün uyanacaksınız ve elinizi yüzünüzü yıkamak için gittiğiniz banyoda 'baba kokusu olarak zihninize kazınan o yarım parfum sisesi orada olmayacak. Her zaman onu öperken burnunuza gelen tıraş losyonu olmayacak. Tıraş bıcakları,havlusu,terlikleri olmayacak. Akşamları çalmayacak kapı ve babanızın nerede olduğunu bilmeyeceksiniz. İşte hergün babanız artık o saatlerde gelmediğinde içinizden birşeyler kopacak. Önce çok üzüleceksiniz , her aklınıza geldiğinde bakmaktan her karesini ezberlediğiniz o soguk ve beyaz tavana bakacaksınız gözlerinizi dolduran yaşların akmaması için. Pazar günlerinin artık hiçbir anlamı yok. Gece geç saatlere kadar televizyonun sesini kısmadığı için sinirlendiğiniz o adam yok. Birdaha da olmayacak! Aynı filmi izlemek istemediğiniz , arkadaşlarınızla plan yaptıgınız zaman size iptal ettiren o adam yok..

Yıllar geçti o adamın ardından. Sadece biyolojik bağ kaldı aranızda. Geriye dönüp baktığında gittiği yoldaki ayak izleri yoktu. Neredeydi? Yokmuydu bu adamın yerini alabilecek biri ? Kalbinizde ki o koca boşluğu başka adamlarla doldurmaya çalışacaksınız önce. Sonra oda gidecek ve bir başkası gelecek. Bir süre sonra gücünüz kalmayacak ve anlayacaksınız ki depremler gelip gitti ve sadece enkaz kaldı hepsinin ardından. Her depremde başka biryer kırıldı. Her enkaz bir yenisini ekledi üzerine. Dolmayacak yeri ve bunu gerçekten anladığınız gün , işte o gün dizlerinizin bağı çözülecek.

İlk mezuniyetinizde yoktu. Gece hastalandığınızda ateşinize bakmadı. Araba kullanmayı o öğretmedi size. İlk trafiğe çıktığınızda o yoktu. Korkma ben varım demedi. Universiteyi kazandınız,mezun olacaksınız belki ama o adam yine yok. Aşık oldunuz. Ama söyleyecek bir babanız yok. Kalbimin atışlarını değiştiren o ikinci adam bu diyemeyeceksiniz. Evlendiğiniz gün babanız eğer yaşıyorsa gelecek. Ailesiyle gelecek ve tebrik edecek sizi. Teşekkür ederim diyeceksiniz ama sarılmayacak size. Sarılmasın zaten cunku eğer sarılırsa bunca yıl ardından,ağlarsınız.

Sevgili okuyan(lar) eğer babanız yanınızdaysa doya doya bakın ona , sarılın beklemediği bir anda. Çünkü eğer bir gün sarılmak istediğinde buz gibi bir taş ve bakımsız bir toprakla karşılaşırsanız o gün dizlerinizin bağı çok farklı çözülecek.

MorKalp (!) E


1 yorum :