12 Mart 2016 Cumartesi

Korku nedir ? Neden Korkarız ?

Korku! 

Belirsizlik niyetlerimize karıştığı anda aklımızın sınırlarının yetemediği şeyler hissederiz.
Hiç sizi inanılmaz gergin hissettirecek  kadar yüksek bir yerden aşağıya  baktınız mı? Hatta bu sırada sizi arkanızdan bir şeyin aşağıya atmaya çalıştığını hissettiniz mi?
Yada sevdiklerinizle yüksek bir yerde otururken onları itebilirmişsiniz gibi oldu mu? Bunu yapmak gerçekten kolay olurdu. Yapabilirsiniz!! Belkide yapmak istiyorsunuzdur?  Bu sadece bilinçsel uyumsuzluk teorisinin bir sonucudur..

Beynimiz belirsizlikle baş etmekte zorlanır ve korku teorileri doğurur.. Ama bir nokta var ki can alıcıdır, ''Korku Bize Hayat Verir''..

Bir hayvandan böcekten korkmak araknofobi gibi, klostrofobi gibi durum korkuları, yükseklik gibi çevre korkuları,  ve enjeksiyon, kan alma, yaralanma gibi iğne korkuları günümüzde en çok yaygın olan 4 korku fobi kategorisidir.

Peki sorunun kaynağı ne Msş?--

Hiç bankadan korkan birini gördünüz mü? yada bilgisayardan veyahut telefondan? Niye korkalım ki bunlardan? İşte sorunun kaynağı... Bu korku türleri bize eski insanlardan kalan bir miras(!) eski insanlar yüksekten, yılandan, örümcekten, köpekten, mağaralarda kapalı kalmaktan, yaralanmaktan korkan insanlar yüzyıllar boyunca korkularını DNA'larına ilmik ilmik işlediler ve bize bunları miras bıraktılar.
Korku modern toplulukların nüansları tarafından dokunulmamış en eski duygudur.!

Peki Msş aşırı korku bizi öldüre bilir mi?--

Korku esnasında adrenalinden dolayı kaslarınız kasılır nefes alışınız ve kalp atışınız hızlanır. Kalbiniz kaslarınıza oksijen pompalamak için daha hızlı atar. Bu sırada geçici olarak çok güçlü olsanız da çok korkutucu bir şeyle karşılaştığınızda kalbiniz duruma ayak uyduramayabilir.

Peki Msş neden korku filmi izlemek istiyoruz?--
Ulan ben ne bilim diyecem de ayıp olcak. Ufak bir teori var aslında. Yaşayamayacağımız dehşet anlarını bir filmde yaşadıktan sonra kendimizi tekrar güvende hissederiz ve böylece rahatlarız..
Sonuçta korkularla yüzleşmek en büyük derstir.




Sevgili okuyan korkudan altına sıçsan da en azından nasıl korktuğunu ARTIK BİLİYORSUN..

Morkalp(!) -  Msş

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder